Vegansk læder 100% baseret på druerester fra vinproduktion for at erstatte traditionelt læder, det er det dristige og innovative projekt fra det italienske firma Vegea.
Et nyt miljøvenligt og dyrevenligt alternativ på markedet for vegan mode efter ananaslæder, bananskind eller endda svampelæder!
Indholdsfortegnelse:
Det såkaldte traditionelle læder fremstilles af dyrehud, hovedsagelig fra kød, uld eller mælkeproduktion. Kalve, geder, lam og køer er de mest almindelige råmaterialer i denne industri.
Efter slagtningen gennemgår huden en række behandlinger, inden den købes af forhandlere og derefter sendes til garverier for at blive til læder.
Mange giftige produkter bruges i læderbehandlingsprocessen, hvilket i tilfælde af visse dårligt regulerede garverier giver anledning til betydelige miljøkatastrofer.
På verdensplan er Italien en uundgåelig aktør inden for vinproduktion med en andel på over 18%. Selvfølgelig vinproduktion, men også en masse biologisk nedbrydeligt affald fra druer som stilke, kerner og skind.
Det italienske firma Vegea har besluttet at udnytte denne potentiel affaldsmængde ved at fremstille vegansk læder fra disse rester.
Den italienske vinproduktion udgør årligt 26 milliarder liter vin og 7 milliarder kilo druerester, som herefter genanvendes for at producere ikke mindre end 3 milliarder kvadratmeter Vegea vegansk læder!
Et miljøvenligt og 100% naturligt materiale, som er meget holdbart og egner sig lige så godt til modeverdenen, bilindustrien som til møbler.
Allerede hædret og anerkendt af branchens fagfolk har denne veganske innovation modtaget en pris sidste april: Global Change Award fra H&M Foundation. Et yderst lovende initiativ, der allerede er drevet af en verdensomspændende tekstilgigant.
Billedkreditering: Side Facebook Vegea / Vegea hjemmeside
Marine D.